Koudschuim versus Polyether

Koudschuim of polyether? De juiste keuze heeft met een aantal zaken te maken. Gewicht, duurzaamheid, vocht, permanent of tijdelijk gebruik, prijs, comfort en zo nog meer. De kunst is om met alle factoren rekening te houden en de juiste keuze te maken. We kunnen voor u natuurlijk niet bepalen welke factoren het meest belangrijk zijn, maar we kunnen wel goed de voors en tegens aangeven.
Bijvoorbeeld als het totale laadvermogen van uw caravan, camper of boot van belang is. Of als het maar voor een paar nachten per jaar is. Of als u juist een zo hoog mogelijk comfort wilt, maar niet te veel wilt uitgeven. Hieronder hopen we u een leidraad te geven die in de richting van de juiste keuze helpen.

Koudschuim of Polyether bij welke hoofdreden?

  • Comfort: koudschuim biedt meer comfort (koudschuim vormt méér met het lichaam mee en is ondersteunt progressief)
  • Gewicht/laadvermogen: polyether is lichter in gewicht (dat scheelt ongeveer 25%, we kunnen bij belangrijkheid een schatting maken)
  • Ventilatie/vocht: koudschuim ventileert beter (door de open celstructuur ventileert koudschuim beter)
  • Duurzaamheid: kouschuim is duurzamer (koudschuim gaat ongeveer 2 tot 4 jaar langer mee)
  • Prijs: polyether is voordeliger in prijs (doch door de duurzaamheid is het per jaar vergelijkbaar)
  • Hanteerbaarheid: polyether is stugger, dus moeilijker te hanteren in kleine ruimten (koudschuim laat zich makkelijker buigen)
  • Zwaardere personen: koudschuim is beter geschikt voor zwaardere personen (zeker ook door de betere ventilatie)
  • Vochtregulatie: koudschuim voert vocht beter af aan de omgevingslucht (door de open celstructuur)

We hopen u met deze kenmerken op weg te helpen. Mocht u vragen hebben of graag een persoonlijk advies willen, dan kunt u te allen tijde contact met ons opnemen. Het komt vaak voor dat een maatmatras aan persoonlijke eisen en omstandigheden moet voldoen. We zijn u graag van dienst.

Prijs berekenen

Persoonlijk contact

Bereken jouw matras op maat Prijs berekenen