Onderhoud

Matrassen:
Draaien.
Om een zo gelijkmatig mogelijke belasting van het matras te bewerkstelligen, is het aan te raden het matras regelmatig om te draaien van de hoofdzijde naar de voetenzijde. Eens in de vier weken draaien is voldoende. Dit rekt de levensduur van uw matras.
Luchten van matras.
Een goed geluchte kamer is zowel voor het slapen zelf als voor de matras zeer belangrijk. Te hoge luchtvochtigheid (boven 60-70%) en te lage kamertemperatuur (beneden 10-12ºC) kunnen ertoe leiden dat, vooral op de veerlatten aan de onderzijde van de matras, vochtaanslag ontstaat. Dit gaat ten koste van het comfort en de levensduur van het matras. Er kunnen schimmelvlekken ontstaan, hetgeen niet onder de garantie valt. Aan de onderzijde gesloten bedden of verkeerd beddengoed, bijvoorbeeld niet of slecht luchtdoorlatend, verhogen het risico op schimmelvorming. We raden dan ook aan het matras dagelijks ‘s, indien de situatie dit toelaat, te luchten.
Reinigen.
Matrassen niet kloppen of stofzuigen. Incontinentiehoezen kunt u afnemen met een vochtige doek en een niet agressief schoonmaakmiddel. Afneembare gewatteerde hoezen kunt u met een zachte borstel reinigen, en kunnen tenzij anders aangegeven, in de wasmachine gewassen worden (tot 40ºC) met gesloten ritssluiting.

Bereken jouw matras op maat Prijs berekenen