Topmatras op maat

Een topmatras, ook wel topdekmatras, oplegmatras of topper genoemd, is een wat dunner matras dat op uw bestaande matras gelegd wordt om diverse redenen. De twee meest voorkomende redenen zijn het opwaarderen van het slaapcomfort en het wegwerken van de ‘naad’ tussen twee éénpersoons matrassen. Mogelijk vindt u uw huidige matras te hard of wenst u een wat soepeler comfort. Of u zoekt meer gemak bij het opmaken van het bed, alleen het topmatras verschonen is lichter werk. Er zijn diverse materialen die gebruikt worden in een topmatras, namelijk polyether, koudschuim, traagschuim en latex.

Welk materiaal is het beste voor mij

Welk materiaal het beste is voor uw persoonlijke wensen, is niet in een zin te omvatten. Wel kunnen we de eigenschappen wat toelichten om u te helpen naar de beste keuze.
Als u meer comfort zoekt, adviseren we traagschuim of latex. Deze twee materialen sluiten vrijwel naadloos aan aan uw lichaam en geven een groot gevoel van ondersteuning. Traagschuim, ook wel NASA-schuim genoemd, wordt soepel door uw lichaamstemperatuur en verdeeld de druk van uw lichaam. Dit verlaagd de drukpunten en geeft het gevoel dat u over het gehele oppervlak gedragen wordt. Latex is van nature een comfortabel materiaal. Het voelt bij het instappen soepel aan, terwijl het juist een zeer goede ondersteuning biedt voor uw lichaam. Polyether en koudschuim zijn wat steviger van aard, en worden gekozen om andere eigenschappen. Bijvoorbeeld het ventilerend vermogen van koudschuim en de wens van een iets stevigere ondersteuning maken koudschuim een zeer goede optie. Polyether is het meest voordelig in prijs en het meest stevig.

Voordelen op een rijtje

Polyether:

– Wat steviger
– Laag in prijs
– Licht in gewicht

Koudschuim:

– Zeer goede ventilatie
– Goede vochtregulering
– Gemiddelde stramheid
– Redelijk licht in gewicht

Traagschuim:

– Drukverlagend
– Zeer goede aansluiting en ondersteuning
– Comfortabel en soepel

Latex:

– Natuurproduct
– Soepele aansluiting
– Luxe comfort

Niet gevonden wat u zocht, vraag dan een offerte op maat aan.
Vraag hier een offerte op maat aan!

Bereken jouw matras op maat Prijs berekenen